Når du vil endre spisevanene dine, må du også gjøre noe med kaloriene du inntar i løpet av dagen uten å tenke over det. Enten det er snakk om et kakestykke på jobben eller en brus mens du gjør ærend, kan disse kaloriene hindre deg i å oppnå resultatene du ønsker. Mange raske, lett tilgjengelige mellommåltider inneholder mye sukker og kalorier, men mangler ofte protein, fiber og andre viktige næringsstoffer.


Hvis du er aktiv, er det viktig å få i seg nok protein i løpet av dagen. Protein du forbruker, brytes ned til aminosyrer, som er det du bygger muskler av. I løpet av dagen, og spesielt når du trener, skades muskelfibrene dine, og det trengs aminosyrer for å reparere og gjenoppbygge dem. Men i motsetning til karbohydrater og fett lagres ikke aminosyrer i kroppen. Derfor er det avgjørende å få i seg protein i løpet av dagen, slik at du hele tiden tilfører kroppen aminosyrene den trenger for å bygge opp muskelmasse. Sammenlignet med mellommåltider som inneholder mye karbohydrater, får dessuten mellommåltider med høyt proteininnhold deg til å føle deg mett lenger, slik at du inntar færre kalorier totalt sett.


Fiber er viktig for fordøyelsen og bidrar til metthetsfølelsen. Det bidrar dessuten til å redusere blodsukkertoppene du får når du inntar karbohydrater. Men raske mellommåltider har ofte lavt innhold av både protein og fiber. Dette kan føre til en blodsukkertopp, og deretter til lavt blodsukker og behov for et nytt mellommåltid.


Å få i seg nok vitaminer og mineraler hver dag er dessuten avgjørende for de mange prosessene som hele tiden foregår i kroppen vår. Hurtigmat og sukkerholdige mellommåltider gir deg vanligvis ikke nok vitaminer og mineraler.


Ut fra det vi vet om mangelen på næringsstoffer i mange vanlige mellommåltider, er det viktig at du planlegger og tar med deg sunne måltider du kan innta i løpet av dagen.


Nøtter og frukt (f.eks. epler og bananer) er gode alternativer når du er på farten. For å få opp proteininntaket er også proteinbarer et godt alternativ. Sats på en proteinbar med 10 til 20 gram protein (jo mer, jo bedre) samt fiber med lavt sukkerinnhold. Proteinbarer får deg til å føle deg mett og gir i tillegg kroppen aminosyrene musklene trenger.