Å være ren i ansiktet er avgjørende for å få klar hud, og jeg kan ikke få sagt ofte nok hvor viktig det er å rense huden. Her er sju tips til deg som vil ha ren og klar hud. Det er ikke bare smusset på overflaten vi må kvitte oss med – vi må også fjerne døde hudceller!

Renseråd som gir sunn hud

  • Rens huden to ganger om dagen. Hver morgen og hver eneste kveld før du legger deg. Selv om huden ser ren ut, betyr det ikke nødvendigvis at den er det. Usynlige urenheter kan skade huden. Kvitt deg med dem.
  • Unngå vanlig såpe. Sats på skånsom ansiktsrens som passer til hudtypen din.
  • Tørk aldri huden med håndkleet alle tørker hendene på. Hvis det ikke er rent, kan det hende du overfører bakterier til det rene ansiktet ditt. Lukt på håndkleet. Hvis det ikke lukter nyvasket, bør du bytte det ut med et rent.
  • Bare skyll med lunkent vann. Bruk aldri vann som er for varmt eller for kaldt. Ekstreme temperaturer kan irritere huden og forårsake skade.
  • Eksfolier huden minst én gang i uken. Skånsom eksfoliering fjerner døde hudceller fra ansiktet og gir deg glattere, mer strålende hud. På samme måte som med renseprodukter må du finne en skrubb som passer til hudtypen din.
  • Unn deg en ansiktsbehandling iblant. Du går til tannlegen for å rense tennene, ikke sant? Huden din trenger også dyprens. Hvor ofte du trenger ansiktsbehandling, avhenger av hudtypen. Spør hudpleieren hvor ofte du trenger dyprens.
  • Vær skånsom når du renser huden rundt øynene. Huden rundt øynene er den tynneste huden på kroppen. Ta ekstra godt vare på den.


Gjør du allerede alle disse tingene? Kjempebra! Vi har alle en hektisk hverdag, og iblant glemmer vi de små tingene, men et rent ansikt og klar hud hjelper på selvtilliten.

Skrevet av skjønnhetsekspert Jacquie Carter, Director Worldwide Outer Nutrition Education and Training hos Herbalife.