Hvis du vil få huden til å se ren og sunn ut, er det avgjørende å ha en daglig rutine. Men i tillegg til å vaske ansiktet kan du gjøre andre små justeringer som du kanskje ikke har tenkt på før.  Her er noen tips du kan prøve for å oppnå umiddelbare resultater. 

Hold fingrene unna ansiktet

Hver gang du tar på ansiktet, overfører du smuss, fett og bakterier til huden. Derfor er det best å holde fingrene unna. Samme regel gjelder for kviser. Prøv å motstå fristelsen til å klemme eller plukke på dem, siden det kan føre til infeksjon.

Skift putevar

Hvis du vil holde huden ren, er det viktig å skifte putevar så ofte som mulig. Når du sover, kommer håret og huden i direkte kontakt med putevaret. Fettet som finnes i håret, og eventuelle hårprodukter du bruker, smitter over på putevaret og havner til slutt i ansiktet ditt. Skift putevar hver kveld, og hvis du ikke har mulighet til å vaske dem så ofte, kan du vrenge putevaret eller snu puten for å hindre oppsamling av urenheter på huden.

Rengjør telefonen

Hvis telefonen kommer i kontakt med ansiktet, overfører den sannsynligvis bakterier til huden. Rengjør telefonen hver dag med antibakteriell spray eller antibakterielle våtservietter. Du kan også venne deg til å bruke høyttaler eller hodetelefoner for å unngå kontakt.

Få håret bort fra ansiktet  

På håret er det fett, hårprodukter samt smuss det kommer i kontakt med. Disse urenhetene kan smitte over på ansiktet og føre til et utbrudd. Løsningen er å holde håret borte fra ansiktet så ofte som mulig, spesielt når du trener eller sover.

Fjern makeup

Hvis du sover med makeup, kan porene bli tette, noe som kan føre til akneutbrudd. Det kan også forårsake tørr hud, rødhet og irritasjon. Husk å rense huden og fjerne alle makeup-produkter, inkludert øyemakeup, før du legger deg om kvelden.

Unngå alkoholbaserte hudprodukter

Hudpleieprodukter som inneholder alkohol, tørker ofte ut huden. Hvis du har lett for å få tørr hud i utgangspunktet, kan resultatet bli tørr, flassende og sprukket hud som får deg til å se eldre ut. Se etter alkoholfrie produkter, som er mye mer skånsomme.

Påfør makeup etter at du har ordnet håret

Hvis du påfører makeup og deretter føner håret, kan makeupen smelte. Når den så tørker, kan den feste seg i porene og tette dem til. Hvis du ordner håret først, unngår du dette problemet.

Vask brillene

Hvis du får utbrudd på nesen, i tinningene eller øverst på kinnene, kan brillene dine være synderen. På samme måte som med telefonen må du gjøre det til en vane å vaske brillene. Påfør alkoholholdig brillevask eller antibakteriell spray, og tørk av glassene, stengene og neseputene hver dag for å fjerne bakterier, makeup, fett og smuss.

Vis omsorg for kroppen

Utbrudd kan oppstå andre steder på kroppen enn i ansiktet, for eksempel på ryggen og skuldrene. For å holde huden ren på hele kroppen må du vaske deg fra topp til tå og bruke fuktighetskrem. Etter trening må du i tillegg skifte klær umiddelbart, selv om du ikke dusjer med en gang. Og klapp alltid huden tørr med et rent håndkle. Bruk aldri håndkleet alle tørker hendene på.

Hvis du vil behandle akner og urenheter, må du huske å bruke produkter som er spesielt utviklet for å motvirke akner. Husk at sunn hud alltid er vakrest.

Skrevet av skjønnhetsekspert Jacquie Carter, Director Worldwide Outer Nutrition Education and Training hos Herbalife.